Het adres voor hand en voet verzorging

Maak een afspraak

Voetverzorging en voetklachten

Het verschilt per persoon wat de conditie van je voeten is en wat voor verzorging je nu nodig hebt. De meeste mensen die elke dag de voeten wassen en regelmatig teennagels knippen hebben geen enkel probleem. Daarnaast heb je een kleinere groep die wat extra verzorging nodig heeft en vooral als je wat ouder wordt dan is wat extra verzorging van je voeten best belangrijk. Bij pedicure Ilone van der Starren kun je terecht niet alleen met problematische voeten, maar ook als het om meer cosmetische verzorging gaat en dat kan in combinatie met het lakken van je nagels.

Maak direct een afspraak

Eeltvorming

Bijna iedereen heeft last van eelt, eelt is een reactie van de huid wanneer deze lang en regelmatig is bloot gesteld aan enige vorm van belasting. Eelt toont zich meestal aan handen en voeten op de plaatsen die ons daarna beschermt tegen pijn van die drukpunten.

Maar wanneer eelt ontstaat door bijvoorbeeld verkeerde of te nauwe schoenen dan ontstaat er overtallig eelt en daar heb je dan last van en moet het behandelt worden. Een pedicure kan dit dat behandelen en de overtollige eelt stap voor stap verwijderen zodat de pijn verdwijnt en je weer gewoon in je schoenen zonder irritatie kunt bewegen.

Huidschimmel

Huidschimmel krijg je meestal omdat je in openbare ruimte als zwembad, douche, kleedruimten of sauna bent geweest en er een schimmel wordt overgedragen. Je noemt het ook huidschimmel en het is zeer besmettelijk. Een goede behandeling hier is direct belangrijk, ben je er op tijd bij kan dat prima met een schimmeldodende zalf, maar wacht je te lang is een langere behandeling noodzakelijk. Soms is het verstandig om hiervoor een huisarts of dermatoloog te raadplegen.

Likdoorn

Een likdoorn is ook een soort eeltvorming op een klein oppervlak van de huid. Een likdoorn zorgt direct voor pijn die zich in de huid dringt en naar binnengroeit.

De meeste mensen denken dat een likdoorn net als bij wratten soort wortels hebben, maar dat is onjuist.

Een pedicure kan een likdoorn behandelen en helemaal weghalen, maar als de oorzaak niet wordt achterhaalt dan komt de likdoorn na enige tijd weer aan zetten. Door het te dragen van te kleine  schoenen komen vaak likdoorns boven drijven, op latere leeftijd kan dit steeds erger en lastiger worden.

Ingegroeide teennagel

Iedereen kent het wel een ingegroeide teennagel wat vooral komt door te smal of knellende schoenen, verkeerd of tekort knippen van je nagels en/of zweetvoeten.

Een ingegroeide teennagel kan heel pijnlijk zijn, je ziet het vrij direct door opgezwollen en een rode huid rond de nagel.

Belangrijk is om dit niet zelf te gaan behandelen, maar ga hiermee naar een pedicure, die weet de juiste aanpak en methode hoe dit snel weer beter kan worden.

Voetwratten

Een wrat aan je voeten heeft de gelijke kenmerken als een likdoorn, het ontstaan is echter totaal verschillend. Komt en likdoorn door drukbelasting, een voetwrat komt alleen maar door een soort virusaandoening.

Wratten aan je voeten kun je behandelen, maar de garantie is er niet dat deze totaal zal verdwijnen. Meestal verdwijnt een wrat in de tijd weer vanzelf.

Een pedicure zorgt direct dat de pijn minder wordt door o.a. de druk weg te nemen, de verder behadeling is gericht om de virus te behandelen en dat heeft zijn tijd nodig.

Schimmelnagels

Dan zijn er nog de schimmelnagels, een besmetting van de nagel van de grote teen. Deze aandoening gaat nooit vanzelf over en moet behandeld worden door een pedicure. Behandel je dit niet, dan zullen ook de andere nagels besmet worden en zal ook daar het probleem zich voordoen.

Je kunt een schimmelnagel herkennen aan de verandering van de kleur van de nagel, de nagel wordt bros en krijgt een witte of gele kleur, in een later stadium zelf geelbruin.

Een pedicure behandelt deze nagel met infectie dodende middelen, dit zal de nodige tijd vragen. In het begin zie je nauwelijks resultaat, maar na een aantal behandelingen zal de nagel zich gaan herstellen.